A bőrkabátok tisztításának menete

A bőrkabátok tisztításának meneteLegyen szó bármilyen ruhadarabról, előbb-utóbb eljön az ideje a tisztításnak, bármennyire is ügyelünk arra, hogy ne koszoljunk össze egy ruhát. A mindennapok során viselt ruhadarabok legtöbbjénél nincs nagy probléma, bedobjuk őket a mosógépbe, és meg is van oldva a tisztítás. Vannak azonban olyan ruhák, mint pl. a bőrkabátok, bőrdzsekik, melyek tisztítása nem ilyen egyszerű.

Bőrkabátok tisztításakor a mosást el kell felejteni. Nem csak gépi mosást nem szabad alkalmazni, hanem kézi mosást sem, mivel a mosás a bőr anyagot tönkreteszi. Először kis repedésekre lehet számítani, majd pedig az egész bőrkabát repedezik, tönkremegy. Mivel nagy tisztítást nem lehet végezni, ezért a jó megoldás a rendszeres tisztítás, a cél, hogy ne várjuk meg, amíg makacs szennyeződések, foltok tudnak kialakulni.

A bőrkabát tisztítása történhet speciális bőrtisztító szerekkel, vagy otthon is megtalálható szerekkel. Ilyen pl. az olíva olaj vagy a vazelin. A kevésbé makacs foltok eltávolítására kiválóan alkalmasak ezek a szerek is.

A tisztítás hatására a bőr felülete vizes, nedves lesz. Nagyon fontos, hogy nem szabad szárítógépet használni a bőrkabát szárítására, hanem természetesen, levegőn kell szárítani a bőrkabátokat. A szárítás során arra is ügyelni kell, hogy a bőr felületét ne süsse közvetlenül a nap, és a túl gyors száradás is problémás lehet, repedésekhez vezethet.