Miket vásárolhatunk meg egy bioboltban?

Miket vásárolhatunk meg egy bioboltban?A bio élelmiszerek népszerűsége folyamatosan növekszik, mivel egyre többen vannak, akik az egészséges táplálkozásra térnek át. Szerencsére az egészséges táplálkozáshoz szükséges alapanyagok megvásárolhatók a bioboltokban.

A bioboltok kínálatának alapján a teljes kiőrlésű lisztek és alapanyagok adják. A legegyszerűbb, amit tenni tudunk az egészséges táplálkozásért, az a fehér liszt elhagyása. Amikor a fehér lisztet készítik, akkor több olyan ásványi anyag is kikerül belőle, ami egészséges. A teljes kiőrlésű lisztekből minden ugyanúgy elkészíthető, az íze azonban kicsit más lesz, erre figyeljünk.

A másik népszerű termékcsoport a superfoodok. Superfood alatt azokat az élelmiszereket értjük, melyek a megszokottnál jóval több vitamint, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat tartalmaznak. Ezeket általában por vagy kapszula formájában lehet bioboltokban megvásárolni, és rengeteg étel elkészítéséhez, ízesítéséhez használhatók.

Nem csak superfoodokat, hanem egyéb vitaminokat, tápanyagokat is megtalálhatunk pl. kapszula formában. Mivel a legtöbb ember a mindennapi étkezések során nem visz be elegendő vitamint és ásványi anyagot, ezért ezeket pótolni kell valamilyen formában. A legegyszerűbb és leggazdaságosabb a vitamin készítmények fogyasztása. Multivitaminként és egyéni vitaminként és fogyaszthatók ezek a készítmények.