Milyen a jó klíma?

Milyen a jó klíma?Ha klíma vásárlás előtt állunk, akkor laikusként nagyon könnyű elveszni a rengeteg választási lehetőség között. Érdemes tehát egy kicsit tájékozódni a vásárlás előtt, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy mire kell figyelni klíma vásárláskor.

Ugyan a márkás készülékek többe kerülnek, de szinte mindig megéri az ismert gyártók klímát vásárolni az ismeretlenek helyett. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy az ismert gyártóknak nem éri meg a minőségen spórolni, mert pont a kiváló minőség miatt keresik őket a vásárlók. A másik, hogy a népszerű klíma gyártóknál sokkal egyszerűbb garanciális ügyeket intézni probléma esetén, mert erre is fel vannak készülve.

Ha nem a legolcsóbb készüléket akarjuk megvenni, akkor érdemes fűtésre optimalizált klímát vásárolni. Ezek nem sokkal drágábbak, mint az egyszerűbb készülékek, viszont ősszel és télen nagyon jól lehet velük fűteni. Ez a mai gáz árak mellett nem elhanyagolható szempont.

Ma már nem is nagyon gyártanak másik készüléket, de a jó klíma inverteres. Ez azt jelenti, hogy nem maximum teljesítménnyel üzemel, mint az on/off klímák, hanem az aktuális szobahőmérsékletnek és a beállított hőmérsékletnek megfelelően, intelligensen határozza meg a klíma, hogy mekkora teljesítménnyel kell működnie. Ez gazdaságosabb, csendesebb működést, és nem utolsósorban kellemesebb érzést jelent a használóknak. A teljesítménykímélő működésnek köszönhetően az inverteres klímák tovább bírják, mint az on/off készülékek.