Rendkívül fontos az erotikus segédeszközök higiéniája

Rendkívül fontos az erotikus segédeszközök higiéniájaAz erotikus segédeszközök manapság már sok ember számára mindennaposnak tekinthetők, úgy kezeljük, használjuk őket, mintha az életünk részei lennének. Oda kell azonban figyelni a szexuális segédeszközök tisztítására, higiéniájára, ha hosszú távon is problémamentesen akarjuk használni kedvenc eszközeinket.

Az egyik legfontosabb tudnivaló az erotikus segédeszközök higiéniájával kapcsolatban, hogy lehetőleg mindenképpen saját használatú eszközeink legyenek. Gyakori, hogy a párok tagjai egymás eszközeit is használják, különösen együttlétek során, érdemes azonban ezt elkerülni, ugyanis jelentősen megnöveli a fertőzések, betegségek kockázatát.

A segédeszközök tisztítására az egyik legegyszerűbb módszer általában a meleg, szappanos vízzel történő tisztítás, de lehetőség van speciális tisztítószerek és fertőtlenítők beszerzésére is. Ezek drágábbak, mint a hagyományos szappanos víz, de gyakran jobb eredménnyel is járnak. Általában a gyártók ajánlanak a használati útmutatóban az adott segédeszközhöz tisztítószert is, érdemes ezt alkalmazni a maximális tisztaság eléréséhez.

Az erotikus segédeszközöket mindenképpen javasolt megtisztítani használat előtt és után is. A használat előtti tisztítás segítségével elkerülhetők a nem várt meglepetések, a használat utáni tisztítás pedig pl. segít a segédeszköz élettartamát megnövelni.