Népszerű cégjegyzék dokumentum típusok

Hibaüzenet

Deprecated function: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` include_once() függvényben (/chroot/home/szepilon/szabadonebredok.hu/html/includes/bootstrap.inc 1389 sor).

Népszerű cégjegyzék dokumentum típusokA cégjegyzékben szereplő céges adatok megismerésére több dokumentum típus is rendelkezésünkre áll. Mivel a cégjegyzék valós és aktuális információkat tartalmaz, így a benne szereplő adatok fontosak lehetnek ügyintézések, szerződéskötések, vagy csak információszerzés során.

A cégjegyzékben szereplő információk megismerésére elsősorban a cégkivonatot használjuk. A cégkivonat a cégjegyzékben szereplő éppen aktuális információkat tartalmazza, hiteles formában. Ez azt jelenti, hogy ha egy vállalkozás jelenlegi helyzetét akarjuk megismerni, akkor a cégkivonat a legjobb lehetőség erre.

Ha visszamenőleg is kellenek információk, akkor cégmásolatra van szükség, ugyanis a cégmásolat nem csak a cégjegyzékben jelenleg szereplő, hanem a korábban szereplő, de azóta törlésre került információkat is tartalmazza. Emiatt a cégmásolatot cégtörténetnek is hívják más néven.

Ha nincs szükség ilyen sok információra, mint ami a cégkivonatban van, akkor a névjegy lehet a jó választás. A névjegy tartalmazza a vállalkozás nevét, címét, statisztikai számjelét és az éppen aktuális bankszámlaszámokat is. Megtalálható még a névjegyben az is, ha ezekre az adatokra adtak be bejegyzési kérelmet, de az még nem került elbírálásra.

Ha még kevesebb információra van szükségünk, akkor a cégbizonyítvány lehet a jó választás. A cégbizonyítványban ki lehet választani a cégjegyzék egy rovatát, és annak a rovatnak az éppen aktuális, valamint a már törölt bejegyzéseit tartalmazza.